Boktips / Pocket / Roman

Sommerlesning i pocketformat

Klar for flere late sommerdager? Her er to fine pocketnyheter til deg som er glad i lettlest feelgood lektyre.

bridget Bridget Jones  – Mad about the boy

Hun er tilbake! Det er 14 år siden vi tok farvel med henne. Nå får vi et innblikk i dagboken hennes fra 2012 og 2013.

Det har gått fire år siden hun ble enke etter Mr. Darcy og hun er alene med barna Mabel og Billy. Vennene har bestemt seg for at nå er det nok sørging, og det er på tide å få livet på rett kjøl igjen. Bridget er rundt 50 år, veier 79 kg. Talitha mener at å gå ned noen kilo, ta litt botox, og få fikset håret er det som skal til for at en ny Mr. Right skal dukke opp.

Den moderne teknologien har gjort store fremskritt siden sist, men Bridget kaster seg ut i alt det moderne med liv og lyst. Dilemmaene står som vanlig i kø.

“Er det lov å lyve på alderen når man dater på nett?
Er det å ligge med noen etter to dater og seks uker med teksting det samme som å gifte seg med noen etter to møter og seks måneder med brevskriving på Jane Austens tid?
Og hva gjør du egentlig når sekstiårsdagen til en venninne faller sammen med trettiårsdagen til kjæresten din?”

Gjør deg klar for noen fornøyelige timer med Bridget på Twitter-kjøret!

Somrenes bok

Somrenes-bok_hd_image

” Fotografiene dirrer av liv og lokker henne nærmere. Hun lukter kokosnøttkrem smurt på blek hud for å forhindre fregner. Hun kjenner røyklukt i hår, som om det hadde danset gjennom slikkende flammer. Hun kjenner lukten av kirsebærsorbet med søt, prikkende smak. Hun bøyer seg over sidene, altfor grepet av øyeblikket, og det eneste hun nå kjenner er lukten av papir.
Tørt og muggent og livløst.”

Beth mottar en pakke i posten. Den inneholder beskjeden om at moren, som hun ikke har hatt kontakt med på mange år, har gått bort, og et fotoalbum med minner fra de seks somrene hun opplevde i Ungaren fra hun var 9 til hun var 16.

Beth Lowe har hittil levd en bekymringsfri tilværelse i London, men nå blir hun nødt til å ta et oppgjør med fortiden som hun egentlig har fortrengt. Minnene om den bohemaktige moren, nabogutten som var hennes første store kjærlighet, og de magiske somrene på den ungarske landsbygda kommer til overflaten igjen. Nå er det mer smertefullt enn noen gang.

Sommeren da hun var ni dro hennes ungarske mor, og hennes engelske far på ferie til Ungaren, sammen. Moren bestemte seg for å bli i hjemlandet, men sendte far og datter tilbake til England da sommeren var over. For lille Beth var dette svært vanskelig å forstå, men de neste somrene dro hun stadig tilbake til mor, og hennes etterhvert nye samboer, på ferie. Idyllen rådet helt til den sommeren hun var 16. Det var den sommeren hun fikk vite at hele livet var basert på løgn.

Du finner Bridget Jones – Mad about the boy og Somrenes bok i din nærmeste Notabene eller i vår nettbutikk.

 

 

Leave a comment